Annons
Annons

1,2,3,4,5,6 klart

GÖT OM EN MATTADu behöver: En slätvävd matta, färg (jag använde matt väggfärg), grön maskeringstejp och en pensel
♦ 1. Först tejpade jag runt hela mattan för att inte få färg ända ut och istället en fin kant. Sen delade jag upp mattan i 6 lika stora delar.

Annons

Eftersom tejpens bredd gör att jag inte kan tejpa allt på samma gång börjar jag med att få rätt mått på tre av de sex delarna. Sedan delar jag längden på mattan i lagom många delar för att mönstret ska bli fint och samtidigt gå jämnt ut. De markeringarna gör jag på tejpen med en penna.

♦ 2. Jag förskjuter markeringarna och tejpar från första markeringen över till andra och tänker på att tejpa på rätt sida om varje streck så att det jag målar är det som hela tiden har rätt mått. Sen börjar jag stryka på färgen.
♦ 3. När de tre första raderna är klara är det bara att vänta. Och jag behåller tejpen runt mattan på de sidor som inte är klara än
♦ 4. Jag tycker att det är mycket viktigare att mönstret går ihop fint än att alla rutor är exakt lika stora, eftersom det är det man lägger märke till tydligast. Därför tejpar jag utifrån de tre första raderna ny tejp mellan varje spets på rutorna för att mötena ska bli perfekta.
♦ 5. På sista raden använder jag markeringarna på kanten som i steg 2. Sen är det bara att stryka på färg och ta bort tejpen.
♦ 6. Klart!
DELA (0)
PINNA (0)


hejreginaPROFILBILDspalt

Jag är 26 år och har smilgropar. Mitt andranamn är Regina och mitt första är Agnes. Jag gillar att förgylla min vardag och att vara så engagerad i något att jag glömmer av allt annat. Jag brukar illustrera, fota, göra och göra om saker. Och tycker om i stort sett allt som är fint och fina ord. Jag gråter till alla filmer och hemma har jag väldigt städat eller inte alls. Jag skulle vilja ha outtömlig energi och vara bättre på att skriva brev. Blir jag inte väckt sover jag hela dagen. Jag tänker oftast på tio saker samtidigt och byter ämne tvärt i samtal. Jag tycker om mjuka djur som kaniner och katter, men inte deras hår. Jag skriver gärna små lappar och meddelanden och däremellan äter jag pasta. Jag vill ha ljust omkring mig men tänder nästan aldrig ljus. Mina saker förvarar jag i lådor, gärna mindre lådor i större lådor. Undrar du något får du gärna fråga. Välkommen in.Annons

 • Anonymous

  Det var inte gjort i en handvändning ! Skissen är väldigt fin och mattsn också!

 • Så fyndigt!

 • I love your blog! Definitely a new follower 🙂

 • Väldigt kreativt!

 • Tack för beskrivningen, undrade allt hur du gick tillväga 🙂

  Men hänger inte riktigt med ändå, fick/köpte du inte ens sån här matta på ikea eller var det så att den var slut så du fick göra dig en egen?

  • Mattan jag köpte på ikea var den vita basen (249kr!) som upplagt att prova sig fram. Men jag har sett att det finns liknande på tex ellos om man vill göra en egen 🙂

 • en gång på högstadiet fick jag höra att jag var pysslig och tog det som världens bästa komplimang, för det är det ju. så här kommer världens bästa komplimang till dig: herregud, du är den pyssligaste jag vet.

 • Hej! Fin blogg, fin matta, fin beskrivning!
  Nu stannar jag här!

 • Anonymous

  Vilken fin matta. Och här kommer den kanske konstigaste frågan, men: kan du inte berätta hur du gjorde själva skissen också? Den är så snygg, och den matta svarta bakgrunden är fantastisk tycker jag.

  • Tack 🙂 Skissen är gjord i Illustrator och bakgrunden är en bild jag hittade på internet.

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar