Annons
Annons

5 meter kudde!

hejregina 5 meter kudde3

Jag har sytt en väldigt lång kudde och inspirationen kommer såklart från de finaste kuddarna i världen

hejregina 5 meter kudde

Så den senaste tiden har jag ägnat åt att googla decorative knots och lära mig alla möjliga slags varianter för att hitta den optimala eftersom det finns så många olika!

Annons

hejregina steg för steg 5 m kudde

Och principen är enkel. Sy ett långt rör av tyg > fyll det > knyt en knut. Jag använde mig av vadd på löpmeter och till den här kudden gick det åt ca 5×1.5 m (!). Jag rullade ihop vadden så hårt jag kunde och tog hjälp av klämmor för att den inte skulle rulla upp sig. Sen klädde jag in den med två lager tyg. Först ett stumt bomullstyg som håller allt på plats (och så provknöt jag lite) och sen ett stretchigt tyg som gör att veck och sömmar inte blir lika tydliga. Glöm inte att använda trikåsömmar när du syr så det inte spricker när du knyter ☼

DELA (26)
PINNA (0)


hejreginaPROFILBILDspalt

Jag är 26 år och har smilgropar. Mitt andranamn är Regina och mitt första är Agnes. Jag gillar att förgylla min vardag och att vara så engagerad i något att jag glömmer av allt annat. Jag brukar illustrera, fota, göra och göra om saker. Och tycker om i stort sett allt som är fint och fina ord. Jag gråter till alla filmer och hemma har jag väldigt städat eller inte alls. Jag skulle vilja ha outtömlig energi och vara bättre på att skriva brev. Blir jag inte väckt sover jag hela dagen. Jag tänker oftast på tio saker samtidigt och byter ämne tvärt i samtal. Jag tycker om mjuka djur som kaniner och katter, men inte deras hår. Jag skriver gärna små lappar och meddelanden och däremellan äter jag pasta. Jag vill ha ljust omkring mig men tänder nästan aldrig ljus. Mina saker förvarar jag i lådor, gärna mindre lådor i större lådor. Undrar du något får du gärna fråga. Välkommen in.Annons

 • Mikaela

  Wow vad fin!

 • Sandra

  Amen lägg ägg, så fint!

  atilio.blogg,se

  • sandra

   meeeh. menade ju atilio.blogg.se för det är ju livsviktigt att du vet vem som skrivit 😉

   • hejregina

    haha, fina du ✿

 • Beatrice

  Alltså, du är ju för himla grym! Fattar knappt hur du hittar alla grejer du vill ha, än mindre hur du faktiskt lyckas göra dem!
  http://herbariumet.blogg.se

  • hejregina

   <3

 • Victoria

  WOW!

 • förresten måste bara säga detta, jag jobbar ju lite på gudrun sjödén ibland och det finns en modell som liknar dig på en bild så himla! eller det är väl godtyckligt men jag tänker iallafall alltid på dig när jag ser den: http://tinypic.com/r/2624mdz/8. puss!

  • hejregina

   åh <3

 • Linnea

  Gu va härlig den ser ut! Superfin!

  https://jonssonlinnea.squarespace.com

 • Åh vad smart!! Det måste jag prova när jag åker hem nästa sväng!! Tack för ett supertips!

  MVH Annie
  http://www.narannie.se

  • hejregina

   <3

 • Ida K

  Men åh, här har jag just bestämt mig för att inte ha ett helt grå-vitt sovrum och så ser jag de här bilderna och ångrar mig. Låt oss be för att de nya tapeterna är så snygga väl uppe på väggen att det förlåter dem för att de är gröna.

  Kul att du finns på elle decoration nu för tiden förresten!
  Mvh
  En som följde din blogg för flera år sedan, slutade läsa bloggar men nu hittade den igen
  a.k.a.
  Ida, http://svalboet.wordpress.com

  • hejregina

   haha, i know, så svårt att bestämma sig och sen köra innan man får 1000 nya intryck och idéer! välkommen tillbaka också! (och kul att du varit med så tidigt, känns nästan lite overkligt att folk kan ha läst vad jag skrivit ”för flera år sedan”) <3

 • Paulina

  Alltså åh! Har tittat på de där superduperfina kuddarna massor med gånger nu och klurat på hur jag skulle kunna göra en själv. Jag tittade på tubstickat tyg och tänkte att man kunde fylla det med vadd, men så som du gjort är nog mycket bättre. Hur brett gjorde du själva ”röret”? Tack för all inspiration <3 // paulinadevries.blogspot.com

  • hejregina

   mm, jag har också tänkt vidare på tubstickat (det var lite krångligt att få skarven bakåt när man knöt) tror det skulle bli enklare att få fint. men kanske ändå att ha ett stumt tyg under så att isoleringen hålls ihop ordentligt? mitt rör var ganska tjockt, typ 12 cm? har vadd kvar så kanske gör en till och isåfall blir den nog hälften så tjock och dubbelt så lång. säg till om du provar/bloggar om det så jag kan se hur det blev! kram

 • sandra

  w o w ! / sandrahansson.blogspot.se

 • Pingback: monthly makers återbruk | Hej Regina!()

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar