Annons
Annons

ampel utan knutar

DIY ampel hejregina5

Jag har knutit amplar utan att knyta! Eller nästan iallafall

DIY ampel hejregina6

Det som behövs är samma som för en knytampel + en tunnare tråd. Alltså: något slags rep/garn, en ring att hänga upp i, en sax och ett tunt garn. Sen använde jag textiltejp för att trådarna inte skulle fransa, men det kan man ju göra som man vill

Annons

DIY ampel hejregina4

Principen är den vanliga och väldigt enkel. Klipp till 4 långa bitar som du trär igenom ringen så att ändarna blir lika långa. Måtta ungefär hur lång du vill att ampeln ska vara och dubbla för att få rätt längd på bitarna. Fäst ihop repet under ringen genom att vira den tunna tråden runt och knyt. Här tycker jag det största skillnaden blir eftersom man brukar få en väldigt stor och ganska klumpig knut när man knyter ihop alla trådarna tillsammans

DIY ampel hejregina

Sen delar du in trådarna två och två. Fäst ihop paren ca 30 cm ner genom att snurra den tunna tråden igen. Därefter delar du in på nytt, varje högertråd paras ihop med vänstertråden i paret bredvid och fästs ihop 15 cm ner på samma sätt. Sen kan man välja att avsluta eller att byta par fler gånger. När du avslutar gör du på samma sätt som när du började och fäster ihop alla trådar

DIY ampel makramé hejregina2

Sen är det bara sätta i en kruka och hänga upp

ampel makrame DIY

Jag provade med trikåtrasor också. Fast med grön sytråd så att det blev som små minus

DIY ampel makramé hejregina

= Två varianter på amplar utan knutar ✿

DELA (40)
PINNA (3)


hejreginaPROFILBILDspalt

Jag är 26 år och har smilgropar. Mitt andranamn är Regina och mitt första är Agnes. Jag gillar att förgylla min vardag och att vara så engagerad i något att jag glömmer av allt annat. Jag brukar illustrera, fota, göra och göra om saker. Och tycker om i stort sett allt som är fint och fina ord. Jag gråter till alla filmer och hemma har jag väldigt städat eller inte alls. Jag skulle vilja ha outtömlig energi och vara bättre på att skriva brev. Blir jag inte väckt sover jag hela dagen. Jag tänker oftast på tio saker samtidigt och byter ämne tvärt i samtal. Jag tycker om mjuka djur som kaniner och katter, men inte deras hår. Jag skriver gärna små lappar och meddelanden och däremellan äter jag pasta. Jag vill ha ljust omkring mig men tänder nästan aldrig ljus. Mina saker förvarar jag i lådor, gärna mindre lådor i större lådor. Undrar du något får du gärna fråga. Välkommen in.Annons

 • Åh fina!!! Jag ska åka och köpa växter nästa vecka eller så att knyta massa amplar till <3

  • agnes/hejregina

   jaaa! <3

 • Du är ju för bra! Så smart idé och himla fint!

  • agnes/hejregina

   ☼ (:

 • Carin

  Var får du tag på träringarna? Har gått halva Malmö runt utan att hitta några 🙁

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar