Annons
Annons

efter ett dopp

wpomsi on Make A Gif, Animated Gifs

Okej, jag måste dela med mig av detta eminenta knep. I lördags tappade jag nämligen min telefon i diskvattnet ☂ helt och hållet och väldigt onödigt. Men av en slump hade jag precis läst (hos Elsa?) att om det händer ska man lägga telefonen i en påse med ris så att riset drar åt sig fukten så jag provade. Jag lät den ligga i 3 dygn och när jag startade den funkade den igen! >vilket var väldigt väldigt skönt eftersom jag just köpt en ny och internet påstår att vattenskada inte täcks av försäkringen. Så: för allas vetskap. Om du tappar din telefon (eller dator?) i vatten:

Annons

♦ stäng av den med en gång så det inte blir kortslutning
♦ torka av det blötaste med papper
♦ fyll en påse med ris och lägg i telefonen så snabbt som möjligt
♦ knyt åt ordentligt
♦ vänta i 3 dygn (eller mer)
♦ ♡

DELA (4)
PINNA (0)


hejreginaPROFILBILDspalt

Jag är 26 år och har smilgropar. Mitt andranamn är Regina och mitt första är Agnes. Jag gillar att förgylla min vardag och att vara så engagerad i något att jag glömmer av allt annat. Jag brukar illustrera, fota, göra och göra om saker. Och tycker om i stort sett allt som är fint och fina ord. Jag gråter till alla filmer och hemma har jag väldigt städat eller inte alls. Jag skulle vilja ha outtömlig energi och vara bättre på att skriva brev. Blir jag inte väckt sover jag hela dagen. Jag tänker oftast på tio saker samtidigt och byter ämne tvärt i samtal. Jag tycker om mjuka djur som kaniner och katter, men inte deras hår. Jag skriver gärna små lappar och meddelanden och däremellan äter jag pasta. Jag vill ha ljust omkring mig men tänder nästan aldrig ljus. Mina saker förvarar jag i lådor, gärna mindre lådor i större lådor. Undrar du något får du gärna fråga. Välkommen in.Annons

 • Dada

  Har du drulleförsäkring bör den täcka det om du vill byta ut den 🙂 mvh, min tvååring la ner min tre dagar gamla iPhone i ett glas med vatten och serverade den till mig

  • hejregina

   haha, så himla knäckande/gulligt ☂

 • Alex

  Du måste öppna den och torka innuti också, annars kan metalldelarna oxidera, och det är det som gör att en funktion eller knapp helt plötsligt sedan slutar att fungera. Två små skruvar undertill som ska ut. Mvh

  • hejregina

   aha, next time (hoppas inte inträffar) i will!

 • Anna

  Hej. En påse är väl inget vidare? Man vill ju att vattnet ska ånga bort….Jag lade min i en skål med ris på elementet i några dar och den blev nästan frisk. Jag tog ur batteriet och hade luckan bakpå öppen. Sen hände det igen och då visade det sej att försäkringen täckte….självrisk 299:- och jag fick en ny (modernare) mobil.

  • hejregina

   hm, funderade på det ett tag också, men tänkte att fukten stannade i riset. efter ett tag kunde man liksom känna hur det stelnade, som att det klibbat ihop. och SKÖNT med försäkringen, då kan jag vara lite lugnare i fortsättningen, hehe

 • Therese

  Det här ska jag komma ihåg! http://booi.blogspot.se

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar