Annons
Annons

Finare mappar i mac

Här kommer ett tips för att göra ditt skrivbord lite personligare. Just nu ser mitt skrivbord ut såhär med en fin bild som jag hittade hos Lisa. Mina mappar är snöflingor, fast på sommaren ser jag dem som små spetsdukar.

Annons

Att ändra sina mappar är inte så krångligt som man kan tro. 

Först behöver du hitta en bild som du vill ha och göra om den till en png. Den behöver inte vara i någon speciell storlek. Du kan hitta en bild på internet, göra en själv, använda dig av ett foto mm. Sen exporterar du bilden från photoshop eller illustrator till en png. Jag brukar använda mig av illustrator. 
När du har sparat bilden som en png går du till iConvert. Där trycker du på browse och letar upp din fil och klickar sedan på convert. När bilden är konverterad syns din symbol i flera olika storlekar, då är det som det ska. Då går du istället till din mapp som du vill ändra symbol på. Du högerklickar och väljer ”get info” eller motsvarande om du har svensk meny, och får då upp en informationsruta om hur stor mappen är, när den senast användes osv. Gå tillbaka till iConvert och gör internetfönstret mindre så att du kan se mappens inforuta samtidigt. 
Eftersom mappens logga kommer vara liten räcker det gott och väl med iconen som är 256×256. Då tar du helt enkelt tag i din icon (storlek 256) med musen och drar den till mappens inforuta och släpper den på den nuvarande loggan för mappen, den blåa. Vänta 3 sekunder och sen är det klart! 
DELA (0)
PINNA (0)


hejreginaPROFILBILDspalt

Jag är 26 år och har smilgropar. Mitt andranamn är Regina och mitt första är Agnes. Jag gillar att förgylla min vardag och att vara så engagerad i något att jag glömmer av allt annat. Jag brukar illustrera, fota, göra och göra om saker. Och tycker om i stort sett allt som är fint och fina ord. Jag gråter till alla filmer och hemma har jag väldigt städat eller inte alls. Jag skulle vilja ha outtömlig energi och vara bättre på att skriva brev. Blir jag inte väckt sover jag hela dagen. Jag tänker oftast på tio saker samtidigt och byter ämne tvärt i samtal. Jag tycker om mjuka djur som kaniner och katter, men inte deras hår. Jag skriver gärna små lappar och meddelanden och däremellan äter jag pasta. Jag vill ha ljust omkring mig men tänder nästan aldrig ljus. Mina saker förvarar jag i lådor, gärna mindre lådor i större lådor. Undrar du något får du gärna fråga. Välkommen in.



Annons

 • åh så fint! synd att jag inte har mac 🙁

 • det kanske går med pc med? testa att googla 🙂

 • Anonymous

  Hej, Vera tror att du har en get på ditt skrivbord. Hon säger ”mä”

 • Anonymous

  Heja Vera! Längtar efter Dig!

  -Lubb

 • Alltså, din blogg. Så fin.

 • Jag dör lite av stolthet varje gång jag ser det här inlägget.

 • Åh, men det var ju tusen gånger enklare än vad jag någonsin kunnat tro! Tack!!

 • åh… det funkar inte. den lägger sig som bild i mappen ba…
  synd.
  ellen dellen

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar