Annons
Annons

historien om vårt inomhusträd!

Stor fiolfikus Ficus lyrata (hejregina)3

Vi har köpt oss ett inomhusträd!! Äntligen!!! Det tog sin tid eftersom det visade sig vara omöjligt att hitta något som både fanns att få tag + som var fint + som skulle överleva inomhus. Jag har drömt om ett stort träd i evigheter men eftersom förra lägenheten var ganska mörk har det fått vänta. Men så flyttade vi hit och började genast planera. Först var jag inne på ett fikonträd men insåg att det skulle vara för svårt att övervintra + att det tappar bladen. Och när jag tillslut bestämt mig för en fiolfikus visade det sig vara omöjligt att få tag på något? Lång historia kort:

Annons

– Ringde alla plantskolor och blomsterhandlare jag kunde hitta (start hösten 2015)
– Ingen hade
– Gick in i alla blomsteraffärer jag passerade och frågade
– Ingen hade
– Gick förbi Triangeln Blomsten när Brita var nyfödd och frågade
– Blev igenkänt för att jag varit där som gravid och frågat samma?
– Inget minne
– Hade glömt att lämna mitt nr så de hade inte kunnat kontakta mig
– Fick en svinfin bild på ett svinfint träd från deras leverantör
– Alltså det finaste jag sett. 2.20 m högt med stor krona och riktig stam
– Vi gick hem och funderade eftersom det var ganska dyrt
– Tyckte ändå det var värt det och sa: JA!
– Väntade på ok att trädet hade skickats
– Men icke
– Leverantören i Holland hade sålt alla (alla!) sina fiolfikusar till USA
– Under tiden vi funderade
– Hälsade även att det var fiolfikusbrist i hela Holland
– Och att det tar 10 år att få fram nya i den storleken
– Fick erbjudandet om en annan sorts fikus men tackade nej
– Fortsatte leta/gav nästan upp
– Såg stora olivträd på Olsson&Gertel och frågade var de kom ifrån
– Fick kontakt med Anna Gouteva och berättade om vår trädhistoria
– Hon kollade med sina leverantörer som också hade brist
– Men tillslut fick jag (tack vare Anna ↑) tag på detta lilla knubbiga ↓ !!!

Stor fiolfikus Ficus lyrata (hejregina)1

1.90 högt med riktig stam och minikrona. Och även om det kanske inte ser så mycket ut för världen just nu så hoppas jag att den ska växa sig riktigt frodigt med tiden (redan massa nya blad!!). Så här är nu alltså vårt lilla träd som vi hoppas så innerligt att vi inte ska ta dö på <3 <3 <3

DELA (2)
PINNA (0)


hejreginaPROFILBILDspalt

Jag är 26 år och har smilgropar. Mitt andranamn är Regina och mitt första är Agnes. Jag gillar att förgylla min vardag och att vara så engagerad i något att jag glömmer av allt annat. Jag brukar illustrera, fota, göra och göra om saker. Och tycker om i stort sett allt som är fint och fina ord. Jag gråter till alla filmer och hemma har jag väldigt städat eller inte alls. Jag skulle vilja ha outtömlig energi och vara bättre på att skriva brev. Blir jag inte väckt sover jag hela dagen. Jag tänker oftast på tio saker samtidigt och byter ämne tvärt i samtal. Jag tycker om mjuka djur som kaniner och katter, men inte deras hår. Jag skriver gärna små lappar och meddelanden och däremellan äter jag pasta. Jag vill ha ljust omkring mig men tänder nästan aldrig ljus. Mina saker förvarar jag i lådor, gärna mindre lådor i större lådor. Undrar du något får du gärna fråga. Välkommen in.Annons

 • Sara

  Vackert!
  När ska du visa ditt pyssel du gjorde när du var bortrest? Är så nyfiken!

  • agnes/hejregina

   det har tagit lite tid att få tag i en sorts färg att använda, men tror jag har hittat och hoppas jag kan möta i nästa vecka!

   • agnes/hejregina

    *måla

 • Elin

  Jag vill också ha ett!? Vart är det ifrån!? Hehe galen much.. kram

  • agnes/hejregina

   det var anna gouteva som fixade det till slut, men vet inte om hon kunde få tag i fler? kolla med henne! (och hälsa från mig (: (: lycka till med letandet!!!

 • Vilken historia alltså. Blir matt av att läsa nästan 😛 Men hurra och grattis att ni äntligen har ett nu!
  http://annamarialarsson.se/blogg

  • agnes/hejregina

   ja!! ♫♫♫

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar