Annons
Annons

hur man gör en midsommarkrans

hejregina.elledecoration.se midsommarL1

Idag är det måndag och på fredag är det redan midsommar! Jag har inga supertraditioner runt midsommar och hittar på olika saker varje år, men jag är väldigt noga med att få göra en krans ♡ Det är nästan min bästa traditionssyssla

Annons

hejregina.elledecoration.se midsommarL10

Jag och Hanna bestämde oss för att förstarta lite och gick en blompromenad. Det är ju galet att man blir så glad av att få samla in lite av detta fina, eller inte konstigt alls kanske

hejregina.elledecoration.se midsommarL5

Jag började med en klassisk. Jag gillar tunna kransar så det blev en smal lila. Jag la till en blomma i taget, men vill du ha den grövre tar du bara fler blommor åt gången

hejregina.elledecoration.se midsommarL6

Börja med en blomma som har lång stjälk. Sen lägger du nästa tvärsöver och viker runt bakom

hejregina.elledecoration.se midsommarL7

Därifrån trär du stjälken framför själva blomhuvudet så att den låser fast och lägger stjälken i handen tillsammans med den från den första blomman

hejregina.elledecoration.se midsommarL4

Sen fortsätter du så. Kransen blir snabbt tjockare eftersom du för varje blomma/bukett får fler stjälkar i handen. Klipp av efterhand så att den håller sig som du vill ha den men se till att de du klipper redan sitter ordentligt. Knyt vidare tills blomdelen är tillräckligt lång för huvudet

hejregina.elledecoration.se midsommarL8

Sen böjer du ihop kransen, rensar stjälkarna från blad och lägger in på insidan av ringen innan du fäster med sytråd. Jag brukar säkra kransen med ett helt varv av tråd för att det ska bli så hållbart som möjligt. Glöm inte att göra den lite mindre än vad du tänkt eftersom den töjs

hejregina.elledecoration.se midsommarL11

När kransen håller ihop och passar kan du sticka i lite extra blommor under tråden om du vill, några ljusrosa grässtrån kanske

hejregina.elledecoration.se midsommarL9

Tycker du att det är krångligt knyta med stjälkarna kan du använda dig av sytråd från början

hejregina.elledecoration.se midsommarL2

Då delar du upp blommorna i små buketter och lägger till en i taget under tiden som du snurrar tråden runt

hejregina.elledecoration.se midsommarL3

Sen går det att variera i oändlighet. Stora, minimala, stora fram och smala bak och nästan av vilka växter som helst. Alla sorters blommor tillsammans eller bara en sort. De här blommorna hittade jag vid havet, växande längst med marken och hälften var redan överblommade. Men det gör liksom inte så mycket, gillar dem ändå. Sen la jag till några outslagna fläderblommor som såg ut som små  prickar ☼

hej&kram

DELA (75)
PINNA (0)


hejreginaPROFILBILDspalt

Jag är 26 år och har smilgropar. Mitt andranamn är Regina och mitt första är Agnes. Jag gillar att förgylla min vardag och att vara så engagerad i något att jag glömmer av allt annat. Jag brukar illustrera, fota, göra och göra om saker. Och tycker om i stort sett allt som är fint och fina ord. Jag gråter till alla filmer och hemma har jag väldigt städat eller inte alls. Jag skulle vilja ha outtömlig energi och vara bättre på att skriva brev. Blir jag inte väckt sover jag hela dagen. Jag tänker oftast på tio saker samtidigt och byter ämne tvärt i samtal. Jag tycker om mjuka djur som kaniner och katter, men inte deras hår. Jag skriver gärna små lappar och meddelanden och däremellan äter jag pasta. Jag vill ha ljust omkring mig men tänder nästan aldrig ljus. Mina saker förvarar jag i lådor, gärna mindre lådor i större lådor. Undrar du något får du gärna fråga. Välkommen in.Annons

 • sara

  åh så fina blomval! kransbindning är också min bästa midsommartradition. <3

 • Hedvig

  Fina kransar! Jag vill ha den senare… Fin och originell!
  Kram -Hedda

 • Nä i år ska jag nog göra midsommarkransar av vikta pappersblommor. Så kan man spara dem och spara lite tid nästa år 😉 Tid har man ju aldrig för mycket av i dagens samhälle!

 • Beatrice

  Åh, älskar midsommarkransar! Blev ingen förra året, till min stora besvikelse, men i år! I år ska det banne mig bli en maffig krans. Brukar ha björkkvistar i botten om man kan få tag på såna, men det är för att jag gillar stora, tjocka kransar!

  http://herbariumet.blogg.se

 • Peppen inför midsommarbindningen nu alltså!

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar