Annons
Annons

Minst 33 ingredienser att välja mellan

hejregina godmatDet här är den vanligaste förekommande maträtten i mitt liv. 2-4 gånger i veckan, gärna. Och den går att variera i all oändlighet. Det är som att äta på Paprika där man kan ”mixa sin egen”, och ta det man känner för.

Annons

Börja med att välja minst en ingrediens från varje grupp: (Understruket=i tallriken på bilden)

✍ Kyckling – Korv – Bönor – Bacon – Kikärtor

✍ Mjölk – Matlagningsgrädde – Kokosmjölk – Vatten/Mjöl – Turkisk Yoghurt

✍ Broccoli – Morötter – Purjolök – Majs – Sojabönor – Sparris – Zucchini – Bambuskott – Tomater – Rödlök – Svamp

✍ Sambal Oelek – Någon färdigblandad kryddpåse – Chili – Vitlök – GrönsaksbuljongTabascoAlla sorters frön

✍ Pasta – Quinoa – Ris – Couscous – Bulgur

Börja med att steka köttet ordentligt och lägg sen i löken så den hinner få lite färg. Häll i vätskan och börja med grönsakerna som är frysta. När det puttrar lägger du i resten av grönsakerna. Krydda hur mycket/lite du vill och ta av det när grönsakerna är mjuka. Brukar stämma ganska bra med hur lång tid det tar att koka upp vatten och vänta på pastan/quinoan/tillbehöret.

Verkligen lätt som en plätt. Och det är förvånansvärt trevligt att prova sig fram och se vad man har hemma. Smaklig måltid!

DELA (0)
PINNA (0)


hejreginaPROFILBILDspalt

Jag är 26 år och har smilgropar. Mitt andranamn är Regina och mitt första är Agnes. Jag gillar att förgylla min vardag och att vara så engagerad i något att jag glömmer av allt annat. Jag brukar illustrera, fota, göra och göra om saker. Och tycker om i stort sett allt som är fint och fina ord. Jag gråter till alla filmer och hemma har jag väldigt städat eller inte alls. Jag skulle vilja ha outtömlig energi och vara bättre på att skriva brev. Blir jag inte väckt sover jag hela dagen. Jag tänker oftast på tio saker samtidigt och byter ämne tvärt i samtal. Jag tycker om mjuka djur som kaniner och katter, men inte deras hår. Jag skriver gärna små lappar och meddelanden och däremellan äter jag pasta. Jag vill ha ljust omkring mig men tänder nästan aldrig ljus. Mina saker förvarar jag i lådor, gärna mindre lådor i större lådor. Undrar du något får du gärna fråga. Välkommen in.Annons

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar