Annons
Annons

monthly makers → garn

DIY ikea hack retro lampa

Hej den vanliga världen! Den här månaden var temat för monthly makers garn ☼ Jag ville göra en fönsterlampa utgick från två likadana lampskärmar från IKEA. Totalt två steg: Först tejpade jag ihop dem med botten mot varandra

Annons

DIY ikea hack retro lampa2

Sen snurrade jag runt makramégarn från båda hållen samtidigt och la varannan på mitten. Klart!

Tips:
▲ Försök hitta skärmar som har ungefär dubbelt så stor omkrets i nederkanten som överkant så går allt jämnt ut
▲ Snurra både över och undertråd samtidigt annars är det lätt att man drar åt så skärmen blir skev (provade)
▲ Dra inte åt för hårt. Det blir jämnt och fint ändå
▲ Gör smånystan av garnet så du enkelt kan trä igenom och spara tid

Nu finns Beatas inlägg ute och glöm inte att länka till era alster i kommentarsfältet så hon får med dem i samlingsinlägget i slutet av månaden. Alla kan vara med: stort litet fint fult planerat spontant. Ska bli fint att se vad som blivit den här gången!

mvh värdbloggarna: EmelieSandra, Beata, Elsa, Jessica, Mikaela, Beatrice, JessicaAliciaAnna MariaAnnica och mig ✂ Och här finns monthly makers på Facebook för er som vill se vad som händer/följa/gilla

Ps. en färdig bild av det hela kommer när dotra mi tillåter ♡

DELA (2)
PINNA (0)


hejreginaPROFILBILDspalt

Jag är 26 år och har smilgropar. Mitt andranamn är Regina och mitt första är Agnes. Jag gillar att förgylla min vardag och att vara så engagerad i något att jag glömmer av allt annat. Jag brukar illustrera, fota, göra och göra om saker. Och tycker om i stort sett allt som är fint och fina ord. Jag gråter till alla filmer och hemma har jag väldigt städat eller inte alls. Jag skulle vilja ha outtömlig energi och vara bättre på att skriva brev. Blir jag inte väckt sover jag hela dagen. Jag tänker oftast på tio saker samtidigt och byter ämne tvärt i samtal. Jag tycker om mjuka djur som kaniner och katter, men inte deras hår. Jag skriver gärna små lappar och meddelanden och däremellan äter jag pasta. Jag vill ha ljust omkring mig men tänder nästan aldrig ljus. Mina saker förvarar jag i lådor, gärna mindre lådor i större lådor. Undrar du något får du gärna fråga. Välkommen in.Annons

 • Helena

  Åh spännande detta ska jag pröva, tack för tipsen också 🙂 Grattis till miraklet också! 🙂

 • Linnéa

  En lite fråga bara, vart köper du makramégarnet? 🙂

 • Mikaela

  Åh, vad spännande att se slutresultatet! Jag undrar också var du köpt garnet, jag letade efter just makramégarn på syfestivalen i helgen men det var ingen som sysslade med makramé där tråkigt nog.

 • Housed

  Snyggt, vilken bra idé! Jag lånade en av dina fina bilder till min blogg 🙂

 • Snyggt, vilken bra idé! Jag lånade en av dina fina bilder till min blogg 🙂

  http://www.housed.se

 • Ida

  Hej!
  Jag undrar om man skulle kunna få köpa ett skott av din fina höblomster? Hittar ingen mejladress på bloggen. Tack på förhand! Ida

 • Alicia

  Nä vad fint och fiffigt! Ser fram emot att få se den tänd när du blir klar 🙂

  http://aliciasivert.blogspot.se/

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar