Annons
Annons

monthly makers → textil

monthly makers textil Liten 3

Den här månaden var ju temat för Monthly Makers ju textil och för min del blev det något gammalt + något nytt. Nämligen en necessär av ett tyg som trycktes när jag gick på folkhögskola för 10 år sedan ✔ (ibland lönar det sig att rota igenom sina lådor) Mönstret tryckte jag genom att lägga ut pappersremsor i en textilram och tyget är en naturfärgad lakansväv

Annons

monthly makers textil Liten 2

För att den skulle kunna stå av sig själv gjorde jag en botten vilket är superenkelt

 

necessär

Det enda du behöver tänka på är att klippa ut längre bitar än den slutgiltiga formen på necessären. När du sytt ihop räta mot räta trycker du ut bottenhörnen så att sömmen du just sytt hamnar mitt på. Dela på sömmen åt sidorna så det blir så oknöligt som möjligt och sy en söm tvärs över. Ju längre in du syr sömmen ju djupare blir necessärens botten. Klipp av, sicksacka och vräng rätt

monthly makers textil liten1

Innan jag sydde ihop strök jag friselin på alla delar. Tycker det blir så härligt att jobba med och dessutom mycket stadigare. Sen hamrade jag i några tryckknappar och en liten reginalapp som piff

För att se resten av textilbidragen finns nu samlingsinlägget ute hos → Bea ← och man blir ju bara glad av att bläddra igenom allt som hittats på ☼ ☼ ☼

DELA (0)
PINNA (0)


hejreginaPROFILBILDspalt

Jag är 26 år och har smilgropar. Mitt andranamn är Regina och mitt första är Agnes. Jag gillar att förgylla min vardag och att vara så engagerad i något att jag glömmer av allt annat. Jag brukar illustrera, fota, göra och göra om saker. Och tycker om i stort sett allt som är fint och fina ord. Jag gråter till alla filmer och hemma har jag väldigt städat eller inte alls. Jag skulle vilja ha outtömlig energi och vara bättre på att skriva brev. Blir jag inte väckt sover jag hela dagen. Jag tänker oftast på tio saker samtidigt och byter ämne tvärt i samtal. Jag tycker om mjuka djur som kaniner och katter, men inte deras hår. Jag skriver gärna små lappar och meddelanden och däremellan äter jag pasta. Jag vill ha ljust omkring mig men tänder nästan aldrig ljus. Mina saker förvarar jag i lådor, gärna mindre lådor i större lådor. Undrar du något får du gärna fråga. Välkommen in.Annons

 • Tyg och otyg

  Riktigt snygg! Vad lustigt, jag rotade ju också fram gamla tygtryck ur gömmorna och sydde bl a en liten necessär. 🙂

  • hejregina

   jag älskar när det blir så (: samma fast ändå inte

 • My och Klara

  åh, jättefin och superbra beskrivning! blir helt klart sugen på att göra något liknande!
  /Klara (projectamateurism.blogg.se)

  • hejregina

   gört! och skicka en bild om du vill, så kul att se (:

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar