Annons
Annons

nu händer det

klättra i träd (hejregina)

Hej! Imorn börjar vi tömma vardagsrummet inför att elektrikern kommer nästa vecka och fräser in elen. Är så peppad! + skönt att känna att det händer något i verkligheten och inte bara i ett dokument eller i huvudet. Det betyder att halva nedervåningen kommer kunna bli helt i ordning. I sinom tid pga ↓

Annons

En sak jag lärt mig om att bo i hus: allt tar längre tid än du tror
En sak jag lärt mig om att ha barn: allt tar längre tid än det tog innan

Men jag tror att det kommer bli hur bra som helst! Vi har löst alla möten och detaljer som känts svåra (och som jag tycker är svinviktiga) Så nu längtar jag ihjäl mig till att se hur det blir i verkligheten. Dessutom hjälpte min syster mig (som var här i helgen med sin familj) att spika detaljerna runt hur vårt nya kök ska se ut, så det känns också närmare än någonsin. KUL

Vårt vardagsrum är uppdelat i två kan man säga. En matsalsdel där vi sitter och äter och en soffdel där vi har tv. När vi flyttade in började vi med att bredda öppningen mellan delarna så att det blir mer som ett större rum. Vi gjorde också i ordning golven och det är de bästa golven vi haft. Tål allt. Och det som vi planerar att göra efter att elektrikern är klar är: spackla, sätta golvlister, måla väggar och lister, ta bort foder runt öppningarna till kök och hall och göra nya trösklar som går att köra över med köksvagn!

Övrigt:
Har klättrat i världens största pil med mina syskonbarn ↑
Min telefon började fungera igen, en vecka efter doppet (?)
Jag har lärt mig göra utbakade flätor
Det här skåpet ska stå i vårt nya kök (och bör köpas snarast för säkerhets skull)
Jag längtar efter att läsa en riktigt bra bok, tips?
Fick klippa håret på 75% av våra gäster i helgen
Såhär såg öppningen (och golvet) ut i vardagsrummet innan vi sågade upp ↓

förebilder renovering vardagsrum (hejregina)

kram&hej

DELA (2)
PINNA (0)


hejreginaPROFILBILDspalt

Jag är 26 år och har smilgropar. Mitt andranamn är Regina och mitt första är Agnes. Jag gillar att förgylla min vardag och att vara så engagerad i något att jag glömmer av allt annat. Jag brukar illustrera, fota, göra och göra om saker. Och tycker om i stort sett allt som är fint och fina ord. Jag gråter till alla filmer och hemma har jag väldigt städat eller inte alls. Jag skulle vilja ha outtömlig energi och vara bättre på att skriva brev. Blir jag inte väckt sover jag hela dagen. Jag tänker oftast på tio saker samtidigt och byter ämne tvärt i samtal. Jag tycker om mjuka djur som kaniner och katter, men inte deras hår. Jag skriver gärna små lappar och meddelanden och däremellan äter jag pasta. Jag vill ha ljust omkring mig men tänder nästan aldrig ljus. Mina saker förvarar jag i lådor, gärna mindre lådor i större lådor. Undrar du något får du gärna fråga. Välkommen in.Annons

 • Sofia

  Berätta mer om golven! ”Tål allt” lät lockande.

  • agnes/hejregina

   alltså det är ett parkettgolv i alm som låg när vi flyttade in som vi behandlade med vitpigmenterad olja. tål: barn som kastar ner mat på golvet/kräk/barnvagn inomhus/smutsiga barfotafötter/utspillt vatten. tål inte: vass stor träskiva som blir tappad med hörnet neråt. provade igår och det blir märken. i senaste lägenheten hade vi vitsåpade furugolv som var motsatsen i tålighet så skillnaden är stor!!

   • agnes/hejregina

    *stavparkett

 • Böcker: Goodbye to Berlin, The Bell Jar och The Catcher in the Rye. Och sen allt av Haruki Murakami om en är sugen på något mer samtida

  • agnes/hejregina

   tack!

 • Linnéa

  Boktips: Lila Hibiskus av Chimamanda Ngozi Adiche och Min fantastiska väninna av Elena Ferrante. SÅÅÅÅ bra!! Och: himla fin blogg! Kram

  • agnes/hejregina

   taaaack!

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar