Annons
Annons

ok jag har gjort glass

hemmagjord glass recept (hejregina)

Att göra glass innehåller båda mina krav för att tycka det är kul att göra något ätbart: ➊ det är nästan som ett pyssel ➋ det blir fint. Jag bläddrade i min glassbok efter inspiration men saknade ingredienser till de färdiga recepten så jag improviserade lite. Och det blev gott! Dessutom fick jag användning för några av våra rabarber som växer fortare än vad jag trodde var möjligt

Annons

hemmagjord glass (hejregina)4

Rabarberglassar, 6 stycken:
5 st mellanstora rabarber
2,5 dl kokosmjölk
2 msk chiafrön
0,5 dl valnötter
1 msk vaniljsocker

Gör såhär:
Skär upp rabarbern i bitar och mixa noga. Om man inte gillar det trådiga i rabarbern kan man ta bort lite eller allt av massan och bara använda saften. Blanda ihop resten av ingredienserna och fördela i formarna och ställ in i frysen. Använder du dig av vanliga träglasspinnar kan du frysa en stund innan du sätter i pinnarna så att de stannar i mitten. Vänta några timmar

Ta ut, strö på lite kokos och ät upp fort som 17 → mmm

DELA (87)
PINNA (0)


hejreginaPROFILBILDspalt

Jag är 26 år och har smilgropar. Mitt andranamn är Regina och mitt första är Agnes. Jag gillar att förgylla min vardag och att vara så engagerad i något att jag glömmer av allt annat. Jag brukar illustrera, fota, göra och göra om saker. Och tycker om i stort sett allt som är fint och fina ord. Jag gråter till alla filmer och hemma har jag väldigt städat eller inte alls. Jag skulle vilja ha outtömlig energi och vara bättre på att skriva brev. Blir jag inte väckt sover jag hela dagen. Jag tänker oftast på tio saker samtidigt och byter ämne tvärt i samtal. Jag tycker om mjuka djur som kaniner och katter, men inte deras hår. Jag skriver gärna små lappar och meddelanden och däremellan äter jag pasta. Jag vill ha ljust omkring mig men tänder nästan aldrig ljus. Mina saker förvarar jag i lådor, gärna mindre lådor i större lådor. Undrar du något får du gärna fråga. Välkommen in.Annons

  • sara edström

    GUD vad gött det lät. måste testa!

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar