Annons
Annons

på den säkra sidan

odla ekollon hejregina

Ända sedan augusti har de här stått på vårt köksbord. Ett helt glas med ekollon som jag hoppas ska förvandlas till små träd under vintern. Jag har lyckats olika bra under de senaste åren och har plockat in både med och utan grodd men ändå känns det lite som en slump om det lyckas. Men i år har vi massa fönsterplats och inga höga hus som skymmer så för att vara säker på att få en liten dunge tillslut tog jag i redan från början

Annons

odla ekollon hejregina 2

I augusti satt de fortfarande på träden och jag plockade dem klargröna med hatt och allt. Sen lät jag dem ligga torrt tills de började bli bruna. Och då la jag dem i ett glas med vatten som jag bytt kanske 5 gånger totalt. Och någon gång har jag tvättat av slajmet från dem också

(gif) Och nu har det alltså gått massvis med veckor och av totalt 26 st är 10 st oförändrade, 15 st har börjat spricka och 1 har fått grodd. Lite av ett evighetsprojekt men jag hoppas fortfarande

odla ekollon hejregina 4

Och de två som kommit längst fick byta upp sig till ekollonvaserna ✿

DELA (0)
PINNA (0)


hejreginaPROFILBILDspalt

Jag är 26 år och har smilgropar. Mitt andranamn är Regina och mitt första är Agnes. Jag gillar att förgylla min vardag och att vara så engagerad i något att jag glömmer av allt annat. Jag brukar illustrera, fota, göra och göra om saker. Och tycker om i stort sett allt som är fint och fina ord. Jag gråter till alla filmer och hemma har jag väldigt städat eller inte alls. Jag skulle vilja ha outtömlig energi och vara bättre på att skriva brev. Blir jag inte väckt sover jag hela dagen. Jag tänker oftast på tio saker samtidigt och byter ämne tvärt i samtal. Jag tycker om mjuka djur som kaniner och katter, men inte deras hår. Jag skriver gärna små lappar och meddelanden och däremellan äter jag pasta. Jag vill ha ljust omkring mig men tänder nästan aldrig ljus. Mina saker förvarar jag i lådor, gärna mindre lådor i större lådor. Undrar du något får du gärna fråga. Välkommen in.Annons

  • Mikaela

    Jag har inte lyckats en enda gång hittills, så i år provar jag tre olika metoder varav en är att låta ekollonen gå i ide och förvara dem i kylen och försöka gro dem i vår. Vi får se vad som lyckas!

  • Anna

    Kan tipsa om en sväng till Alnarp när det är dags, ekarna är gigantiska och ekologen likaså, man behöver alltså inte säkra upp med nålar utan lägger dem bara i hålet i vasen så ligger dom fint där! Jag har mina ekollon i vatten ca 4 veckor, lägger sedan i våt bomull/ hushållspapper tills de har långa groddar, ca 3 veckor till, sen ner i vaserna. De jag gjorde förra hösten har stått sig fina i vaserna till i somras då bladen började gulna lite i kanterna!

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar