Annons
Annons

Sagan om min balkongmatta

hejregina mattaNi som följer mig på instagram fick en tjuvkik på balkongmattan för ett tag sen, men låt mig ta det från början: Vi har letat efter en plastmatta att ha på balkongen ganska länge. Så åkte jag och Mattias på loppisrunda i Småland och hittade en ganska fin som var virkad av plastband.

Annons

Men i dagsljuset blev den lite för murrig i färgerna så vi lämnade kvar den. hejregina matta2Men det gjorde mig oerhört peppad på att skaffa en matta och jag fick en idé. Så jag började googla efter återförsäljare av plastmattor. Det visade sig vara dyrt. Minsta mått att köpa var 2×2 m och kostade flera 100 kronor. Och för de pengarna skulle jag kunna köpa en ny och fin istället. Jag visste ju inte ens om det skulle bli bra. hejregina matta4Men! Så hittade jag Forbo som är själva tillverkaren av plastmattor och som visade sig ha sitt kontor här i Göteborg. Så jag ringde till dem, fick numret till en person och fick numret till en annan som jag fick tag på. Jag frågade om de fick spillbitar över när de producerar mattorna och han sa att all tillverkning sker utomlands. Jaha tänkte jag. Men så frågade han hur mycket jag behövde och jag sa att 1m2 skulle räcka. Okej, för vi får över en del när vi skär till mattorna, svarade han, vilken färg skulle du vilja ha?hejregina matta3Så efter ett besök hos fabriken hade jag en lagom stor matta att testa på. Jag lånade hem några huggpipor från skolans snickeri och ritade upp ett mönster på baksidan och började hugga. Jag ville att det skulle påminna lite om en snöflinga eller ett spetsmönster. Kanterna skar jag ut med en mattkniv. Så nu ligger min flinga där på balkongen och ler, under hängmattan.

DELA (0)
PINNA (0)


hejreginaPROFILBILDspalt

Jag är 26 år och har smilgropar. Mitt andranamn är Regina och mitt första är Agnes. Jag gillar att förgylla min vardag och att vara så engagerad i något att jag glömmer av allt annat. Jag brukar illustrera, fota, göra och göra om saker. Och tycker om i stort sett allt som är fint och fina ord. Jag gråter till alla filmer och hemma har jag väldigt städat eller inte alls. Jag skulle vilja ha outtömlig energi och vara bättre på att skriva brev. Blir jag inte väckt sover jag hela dagen. Jag tänker oftast på tio saker samtidigt och byter ämne tvärt i samtal. Jag tycker om mjuka djur som kaniner och katter, men inte deras hår. Jag skriver gärna små lappar och meddelanden och däremellan äter jag pasta. Jag vill ha ljust omkring mig men tänder nästan aldrig ljus. Mina saker förvarar jag i lådor, gärna mindre lådor i större lådor. Undrar du något får du gärna fråga. Välkommen in.Annons

 • Hade nog aldrig kommit på tanken själv, men genialiskt! Väldigt fin blev det.

 • Vad snygg! 🙂

 • så fiffigt och fint! du är bra du. /the fan:ellen

 • oj, var fabriken så snäll att du fick den rent av? och tack för en intressant saga!

 • Men gud vad fint! Får man lägga en beställning?

 • Så himla fint!

 • Men åh! Urfin ju!

 • Så himla fin! Och vad roligt att höra att det löste sig så bra. Är så himla jobbigt när man får en idé men inte lyckas få igenom den.

 • Åh, vilken fin historia och fin matta!

 • alltså du är ju så kreativ och duktig att jag orkar inte!

 • Tack tack tack alla fina! och Annika, visst. Det fixar jag

 • fantastisk fin!!! herregud.

 • Pingback: DIY: 19 ideas for your home | Hej Regina!()

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar