Annons
Annons

Tavla och bokstäver

hejregina.blogspot.com jag reflekterar digNu ska jag berätta om min tavla. Det är kul att leka med bokstäver men de menytavlor som finns är ju väldigt dyra. Dessutom tycker jag att aluminiumramen som de ofta har inte är så fin. Jag funderade lite och började med att beställa hem bokstäver

Annons

härifrån. Varje paket kostar 150 kr ink. skatt och beroende på storleken får man olika många. Beställer man tex 15 mm bokstäver (som ovan) får man 338 tecken. Däremot ligger frakten på över 100 (135?) kronor så jag gick ihop med min mor och köpte även för ev framtida behov, för att slippa flera frakter.hejregina.blogspot.com jag reflekterar dig3När jag fick hem bokstäverna provade jag olika lösningar för att göra en talva som bokstäverna fäste på. Från början var jag inställd på att den skulle vara gjord av filt, men efter ett tag gick jag över till trä, för att få vassa kanter som håller fast bokstäverna ordentligt. 

Jag använde mig av svart MDF. Det är en MDFskiva som är färgad rakt igenom, så även om man sågar i den är det samma färg. Sådär bleksvart med korn i (så fint!) Jag sågade upp stavar i en cirkelsåg som jag sedan placerade ut på en tunnare MDF med bokstäverna som distans för att det skulle bli tajt som möjligt. Sen limmade jag ihop allt med trälim. Materialet var spillbitar och kostade mig totalt 15 kr och tog ca 1,5 h att göra.
DELA (2)
PINNA (0)


hejreginaPROFILBILDspalt

Jag är 26 år och har smilgropar. Mitt andranamn är Regina och mitt första är Agnes. Jag gillar att förgylla min vardag och att vara så engagerad i något att jag glömmer av allt annat. Jag brukar illustrera, fota, göra och göra om saker. Och tycker om i stort sett allt som är fint och fina ord. Jag gråter till alla filmer och hemma har jag väldigt städat eller inte alls. Jag skulle vilja ha outtömlig energi och vara bättre på att skriva brev. Blir jag inte väckt sover jag hela dagen. Jag tänker oftast på tio saker samtidigt och byter ämne tvärt i samtal. Jag tycker om mjuka djur som kaniner och katter, men inte deras hår. Jag skriver gärna små lappar och meddelanden och däremellan äter jag pasta. Jag vill ha ljust omkring mig men tänder nästan aldrig ljus. Mina saker förvarar jag i lådor, gärna mindre lådor i större lådor. Undrar du något får du gärna fråga. Välkommen in.Annons

 • Sjukt snyggt! Du är så fiffig och pysslig 🙂

 • ALLTSÅ!!!! så himla smart. har letat i hundra år efter en sådan tavla. vilket bra tips. TACK!

 • Så himla coolt asså!

 • Ina

  Jättesnyggt och smart gjort!

 • Mycket fint! Har också letat efter en sådan tavla utan framgång.

 • din kreativitet är beyond allt!

 • WOAH. Jag borde verkligen göra det här. Helt grymt snyggt.

 • sv: åh tack!

 • Men vad fint och fiffigt!! 🙂

 • men åh vad fint! en sån där vill man ju ha!

 • ååå, den var jo kjempefin!!

 • men gudars vad fint!

 • What a neat idea! And loving the look of your blog and photography! Have a wonderful week! Xo, M&K at BT

 • Smart och fint! Tack för tipset!

 • Smart att göra en själv om man inte hittar en fin man gillar. Jag har faktiskt lyckats hitta en egen som jag håller mig väldigt kär!

 • Pingback: frågor&svar | Hej Regina!()

 • Sarah

  Hej!
  Fin tavla! Jag undrar var du köpte mdf:en?
  Tack på förhand!
  Hälsningar,
  Sarah

 • Pingback: DIY inspiration on a DIY blog and even more DIY!!! diy, ok? | Hej Regina!()

Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Laddar